Treballem conjuntament per a incidir en la transformació social a través de la cultura i l’empoderament de les dones en diferents àmbits culturals.

On ens trobaràs
Passatge Andalet 11, 08032 Barcelona

Telèfon: 648188169

dona@donacanco.com
Xarxes Socials

Campanya 25N Refugi Feminista

Aquest 25N, ens alcem, ens unim i proclamem el nostre dret a viure sense por. El nostre objectiu és sensibilitzar sobre la importància de l’autodefensa i el “acuerpamiento”. El feminisme ens ha donat tant que és necessari protegir-lo i “acuerparlo”. Estan en joc els drets, la llibertat de les dones i les lluites socials que portem en el nostre llegat històric.

Us presentem la nostra campanya “25N Refugi Feminista, “Acuerpamiento” i Defensa”. És més que una declaració; és un crit, una crida a l'acció, una invitació a ser part d'un moviment que transcendeix fronteres i s'alça contra l'opressió en aquest moment històric.
Què és el “acuerpamiento” feminista?
 

“Acuerpar” no és simplement secundar; és un acte de resistència, és el compromís de protegir a totes les dones a qualsevol lloc. És el resultat que sorgeix de la sororitat, el suport incondicional que necessitem en els nostres moments més vulnerables. És la nostra resposta a la por, unides i units en la nostra determinació d’enfrontar qualsevol forma de violència, recolzades per la societat.

 

Quina és la importància de “acuerparnos”?
 

“Acuerparnos” és un acte de desafiament, en un món que ens convida a quedar-nos callades davant els abusos i actes de violència. I és precisament aquí, on recau la importància d’aquesta unió que crea la força i la resistència davant les injustícies.

Al “acuerpamiento” podem trobar la força necessària per a defensar-nos, fins i tot en un estat de vulnerabilitat o quan ni tan sols podem reconèixer-nos com a víctimes. Necessitem aquest lloc de protecció, suport i seguretat col·lectiva, que ens ha estat negat durant massa temps.

 

Per què parlem de defensar? Per què és necessari defensar-nos?
 

Defensem el que hem guanyat, els nostres drets, allò que és nostre i que ningú ens ha de donar, allò tan valuós com el dret a la vida, a la llibertat, a la igualtat, a ser. Una vegada més necessitem aixecar les nostres veus, contra els discursos d’odi i desinformació.

En un món que històricament ens ha manipulat, ens ha menyspreat i trivialitza les nostres lluites, hem d’estar unides per a defensar allò que és nostre, allò que hem aconseguit i seguir dempeus manifestant-nos, lluitant pel que ens falta. Alcem la nostra veu i, unides, fem front a aquells que perpetuen la violència, sense importar quant poderosos siguin. #SeAcabó

Quan parlem de defensa també ens referim a “autodefensa”, al dret de protegir les nostres posicions, a la necessitat de desemmascarar els trets dels maltractadors i les seves estratègies, per a tenir majors eines de protecció que ens facin sentir segures en igualtat i respecte a la vida.

Us necessitem a totes, tots i totis, per a alçar la veu, incloent-hi les “sense veu”.

Existeix una necessitat urgent de sentir-nos recolzades, de tenir un refugi des d’on puguem denunciar les accions que històricament ens han violentat, desmuntant les mentides i elevant el nostre discurs social i polític.

 

El poder del testimoniatge: @cfallaras 
 

Destaquem aquesta valenta iniciativa de la periodista i escriptora Cristina Fallarás, que ha donat veu a innombrables dones que s’han atrevit a parlar, gairebé totes de manera anònima.

Revelant els foscos racons de la violència i l’abús que han suportat o del qual van ser víctimes en algun moment de les seves vides. En fer-ho, no només queda sobre la taula la realitat dels milers o incomptables casos de maltractaments i tipologies de violències als quals hem estat sotmeses les dones, sinó que dona llum sobre el perfil dels maltractadors, desmitifica els estereotips, es fa ressò en altres víctimes i reeduca als homes (i a la societat) sobre les conseqüències devastadores de les seves accions.

 

Accions de la nostra campanya 25N

 

Cada any desenvolupem una campanya que no només abasta el món de la comunicació i les xarxes socials, si no amb la qual lluitem per a aconseguir un impacte tangible en la societat. Per a aconseguir-ho, enguany desenvolupem diferents iniciatives:

 

Programació cultural contra la violència de gènere

Un dels objectius més forts de la nostra entitat és combatre la paritat cultural i, per a aconseguir-ho, cada any conquerim més escenaris de Catalunya, portant a més i més racons propostes artístiques feministes, buscant sensibilitzar, conscienciar, empoderar i visibilitzar temes que, d’una altra manera, no arribarien a la societat.

La Cultura és una eina de transformació social que ens ajuda a donar llum i a entendre els racons de la violència de gènere.

Si vols estar al corrent de la nostra programació, no et perdis la nostra programació cultural a l’Instagram @donacanco.

 

Difusió d’iniciatives feministes 

També a xarxes socials donarem difusió a diferents activitats com fòrums, congressos i d’altres continguts feministes, que es gesten en entitats amb les quals compartim valors i lluita.

No us perdeu tot el nostre contingut, el moviment feminista és més necessari i està més viu que mai.

 

Manifestació 25N

Com cada novembre, us animem a participar activament a la manifestació 25N ‘Contra les violències masclistes’, un espai de lluita i reflexió, no només per a les que hi podem assistir, sinó per les dones atrapades en situacions de maltractament que no poden ser-hi, per aquelles que han estat silenciades i per a les que ja no estan entre nosaltres. El nostre crit és el seu ressò, la nostra lluita és el seu llegat.

 

Concurs artístic multidisciplinari 25N

 

Per quart any consecutiu, tindrem el nostre Concurs Artístic Multidisciplinari 25N que promou la participació de les dones artistes de Catalunya i fomenta la creació d’obres feministes.

Ets una dona artista? Crea una obra inspirada en la nostra temàtica: “25N Refugi Feminista, “acuerpamiento” i defensa” i participa-hi.

El premi inclou una dotació econòmica de 300€ per a cada categoria artística: música, arts escèniques i plàstiques, 3 esments especials a xarxes socials (una per cada categoria) i la invitació per a parlar sobre la importància de crear propostes artístiques feministes i exposar l’obra en un esdeveniment organitzat per l’entitat.

Per a més informació, visita la nostra web.

 

Uneix-te a la nostra crida: Sigues un Refugi feminista!

En l’actual societat masclista, capitalista i hetero-cis-patriarcal, les dones necessitem més que paraules buides. Necessitem espais segurs i lleis on els nostres drets estiguin garantits.Aquesta crida és per a tota la societat: govern, organitzacions, entitats, associacions, comunitats i persones que ens llegeixen. Siguem i garantim un refugi feminista per a les dones, “acuerpándonos” i defensant els nostres drets!