04 maig Festival de Flamenc R(oles) 2023
Quina millor plataforma que un festival de flamenc amb perspectiva de gènere per a promoure i reivindicar el paper històric de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+, en l’herència cultural “flamenca”?
És així com per sisena vegada arriba El Festival Flamenc R(oles). Un espai que trenca els estereotips de gènere, abraça la diversitat artística, obre les portes a propostes lgtbiq+ i reivindica i dignifica el rol de la dona en el flamenc, més enllà de picar de mans, el cante i el ball, i per descomptat, promou la participació de les dones tant en l’escenari com fora d’ell; un festival organitzat per i amb dones, per a tota la gent de Barcelona.
Aquest festival constitueix una cita inajornable per als veïns del districte de Nou Barris, i també és una gran oportunitat per als habitants o visitants de la ciutat, i fins i tot de la província, per a gaudir de la Festa Major del districte i d’un cap de setmana ple de flamenc de qualitat, noves propostes artístiques i grans talents que lluiten des de l’escenari per a desestigmatizar els rols de gènere.
La cita és el 20 i 21 de maig de 2023, a partir de les 20.00 a l’Ateneu la Bòbila, Carrer de l’Estudiant, 1, 08016 Barcelona.
Per a l’edició 2023 del Festival flamenc R(oles) comptarem amb la participació de: Carmen y María, que inauguraran la jornada del dissabte a les 20.30h; un duo de cantants i guitarres amb “excés de flow”, que, amb una barreja de flamenc, jazz, R&B i ritmes llatins, faran de teloneres per a Las Opinólogas, una banda amb toc teatral i humorístic on quatre dones millennials aborden temàtiques d’actualitat, des d’un punt de vista personal, una proposta flamenca, amb influències del jazz i la música urbana.
El Diumenge 21 de Maig, a les 20.00 estaran A LA LIMA I AL LIMÓN, una fusió perfecta entre dues artivistes flamenques consolidades que obriran pas a la que es considera com una de les majors representants de les dones en la cultura i la cobla: Martirio, una cantaora que canta “per a que la dona es connecti amb si mateixa, per a que sigui conscient de la capacitat que té, per a que s’alliberi del que no la fa feliç, per a que busqui una manera de treballar que la faci lliure econòmicament”. I, sobretot, “per a que s’estimi abans d’estimar a ningú”.*
Us deixem el cartell oficial i la informació de cadascuna de les actuacions: