Treballem conjuntament per a incidir en la transformació social a través de la cultura i l’empoderament de les dones en diferents àmbits culturals.
Telèfon: 648188169
La nostra experiencia
Fem servir la cultura i l’art com eina de transformació social. La nostra experiència ens permet produir esdeveniments de qualitat i amb un ampli ventall de professionals.
Produïm esdeveniments culturals per aconseguir la paritat cultural. De la mateixa manera, empoderem i acompanyem a dones artistes en la seva carrera professional.
Els valors que ens fan úniques:
Sororitat, Empoderament femení i Creativitat.
El nostre equip: Som un grup de dones professionals en àmbits de producció, dinamització i comunicació, que utilitza tot la seva expertesa en cada una de les produccions i desenvolupament de projectes.
Dirigim, captem i detectem necessitats alineades amb els valors i la lluita feminista. A la direcció es creen sinergies i col·laboracions amb altres entitats, organitzacions o artistes que ens permeten difondre els nostres projectes socials.
Sabem que un projecte comença molt avanç de la seva estrena i que no acaba en abaixar el teló. Ens anticipem als imprevistos i coordinem, gestionem i organitzem les propostes artístiques perquè siguin tot un èxit.
Creem, planifiquem i establim l’estratègia dels projectes des de zero que impulsen la cultura feminista i els adaptem a les necessitats del client. Desenvolupem un seguiment integral del projecte i de les artistes.
L’equip de comunicació s’encarrega de reivindicar i difondre els nostres valors els 365 dies de l’any. Optimitzem les nostres plataformes a través d’estratègies, continguts i material gràfic que es reflecteixen a totes les campanyes de sensibilització, projectes i esdeveniments.
El concepte "Dona Cançó" sorgeix de com una cançó de poc més de tres minuts pot generar grans canvis en el nostre estat d'ànim.
Després, vam veure que no només era la música sinó qualsevol forma d'expressió artística. Una poesia, performance, actuació, ball... és capaç de generar canvis substancials tant en nosaltres mateixes com en el món sencer.
Dona Cançó va néixer amb una clara missió: crear projectes artístics centrats en dones dins de la cultura. Inicialment concebut com un experiment lúdic, el projecte va anar creixent amb la incorporació de més artistes, fins que vam trobar la nostra llar al "Café de las Delicias". Ens comencen a conèixer i, a poc a poc, anem creant el nostre públic a cada actuació dels divendres.
Al principi, la idea era crear un espectacle combinat amb diverses artistes, però aviat vam presentar Dona Escènic i Dona Conte a diversos espais de Barcelona, a més de la música. El Centre Cívic Matas i Ramis ens encarrega el nostre primer esdeveniment, i és allà quan Dona Cançó comença a prendre forma com la productora que coneixem actualment. Al 2014 ens convertim en entitat sense ànim de lucre.
Treballem amb altres entitats, ajuntaments i establim vincles amb els districtes de Barcelona. Les nostres campanyes del 8M i 25N comencen a tenir rellevància per tota Catalunya. A finals del 2016, agafem força en l’àmbit social realitzant tallers, conferències i cinefòrums. També, les campanyes comencen a tenir presència a les xarxes socials. Realitzem la primera formació amb Barcelona Activa, que ens enforteix i endinsa més en el tercer sector.
Tots els nostres projectes comencen a tenir una continuïtat: Creatives fem xarxa, el projecte Descabelladas, les campanyes del 8M i 25N, a més de la captació de projectes. Presentem La Coral Performance Metoo, un projecte desenvolupat des de l’àmbit social amb un col·lectiu a través de la cultura. Fem actes amb més repercussió i creem major sinergia amb les institucions. Realització de la primera performance pròpia sobre la violència a les xarxes socials.
Elaborem un pla d’artistes per millorar l’organització i gestió de les artistes de Dona Cançó i enfortim la comunicació. Establim la primera col·laboració amb el Festival Empodera’t i al festival de la Plaça de les Dones del 36. També, llançem la primera edició del concurs 25N.
L’associació creix i s’organitza en àrees com Direcció, Comunicació, Dinamització d’Artistes, Captació de Projectes, Continguts de Tallers entre d’altres. Guanyem un concurs per organitzar el festival de flamenc “Roles”. Neix el Festival Sororité, un projecte on programem i seleccionem les artistes. S’origina el FemMarket, un mercat ecofeminista que dona visibilitat al treball de dones artesanes i artistes de diferents districtes de Barcelona. Creem Brúixola, una iniciativa per impulsar i enfortir els projectes professionals de les artistes. Ens transformem en cooperativa per ser un projecte més sostenible, fort i estable.